I helgen kördes årets näst sista MotoGP-race, på Estoril i ett stormigt och regnigt Portugal. 2010 års MotoGP-mästare, Jorge Lorenzo, vann från pole för tredje året i rad på Estoril, och tog sin åttonde seger för året, före Valentino Rossi och Andrea Dovizioso.

Det blev en tuff kamp mellan teamkamraterna och ärerivalerna Jorge Lorenzo och Valentino Rossi. Under de 17e varvet (av 28) la Lorenzo in en stöt, tog ledningen och drog ifrån och kunde slutligen vinna med 8,629 sekunders marginal till tvåan, Valentino Rossi.

n516734_Lorenzo_9.original

Det var Lorenzos första seger sedan Brno-rundan, och fortfarande är det möjligt för honom att slå Rossis rekordpoäng från 2008 (373) under en enda säsong i MotoGP. Rossi körde hem sin Yamaha M1 till en tämligen enslig andra plats för att notera sin tionde pallplats under 11 MotoGP-race på Estoril, och nästan 18 sekunder bakom sig kom Dovizioso, som tog sin sjunde pallplats för året. PÅ fjärde plats, endast 0,059 sekunder efter Dovizioso kom Marco Simoncelli.

n516705_Hayden.Stoner_1.original

Nicky Hayden kom slutligen femma efter att ha kommit i närheten av pallen, körde över mållinjen ynkliga 0.620 sekunder bakom Simoncelli, medan Randy de Puniet och Colin Edwards kom sexa respektive sjua.

Dani Pedrosa gjorde comeback efter sin skada, och körde i mål på åttonde plats, före Marco Melandri och Héctor Barberá.

Casey Stoner kraschade ut vid kurva 13 på varv fem då han pushade hårt i tredje position.

Ben Spies kunde inte ställa sig på startfältets femte plats efter att han kraschade på ”sightseeing – varvet” och hans vänstra fotled hoppade ur led. Ben Spies är dock hoppfull att vara i skick att kunna köra den sista omgången av säsongen i Valencia nästa helg.

Slaget om andraplatsen i mästerskapet kommer nu att avgöras nästa helg, med Pedrosa på 236 poäng och Rossi på 217 och de enda två som nu möjligen kan avsluta årets MotoGP-mästerskap på andra plats.