Alexander Lundh
2010-05-16, Roadracing, Kyalami Racing

Kyalami Sydafrika, Alexander Lundh i Supersport 600 VM.

Alexander Lundh knep en 13 e plats i Supersportloppet på Kyalami i Sydafrika. Efter en dålig start låg Alex på 20 plats dom inledande svängarna, men kunde börja avancera genom fältet direkt. Av dom 7 platserna han körde upp sig var det bara en gratis placering, när Roccoli vurpade.

Alex framgångar mäts inte i placering av teamet utan hur han för varje tävling kommit närmre dom sedan tidigare etablerade förarna och att han har tagit poäng 5 race i rad. Denna gång var Alex bästa varvtid endast 2 sekunder efter tävlingens snabbaste tid.

Loppet vanns av Eugene Laverty före Kenan Sofouglu med Chas Davies på tredje plats.

Alex som kör för det helsvenska Cresto Guide Racing Team gjorde ett dåligt kval efter problem med sin motorcykel. Efter en vurpa på Lördagens friträning i hög fart, tvingades han köra på sin andracykel. Tyvärr gick inte den som den skulle i slutet av kvalet då tiderna sätts. Det resulterade i en 18 plats på gridden. Till Söndagens warm up hade teamet fått ordning på första cykeln och testade även en ny inställning av framgaffeln, och Alex kunde åka 1,2 sekunder snabbare än på Lördagens kval.

Alex: Detta var den absolut svåraste banan jag kört på, inte förrän på warmupen kände jag att jag kunde åka med självförtroende. Vurpan på Lördagen påverkade mig inte trots att GPS speeden visade 181 km/h när jag lämnade asfalten, det blev bara några nya blåmärken. Ändringarna vi gjorde till morgonen var en stor förbättring cykeln styrde mycket bättre, och den blev mycket mer lättkörd. Nu ser jag fram emot ännu en ny bana då Salt Lake City är värd för nästa deltävling om 2 veckor.

Bilden får inte användas utan fotografens tillstånd.

Foto & Copyright
Highsider.se

http://www.highsider.se/


Din bild här
Jobbar du som fotograf?

Då är Aktuell Motorsport en utmärkt (och helt gratis) reklamplats för dig och din verksamhet.

Kontakta

för mer info.