Fredag 22/11 22:41    

Timmy sadlar om!
2013-01-28

Stockholm Lifestyle Motor Show 2013.

Timmy Hansen tar steget upp till FIA European Rallycross Championship.

Timmy Hansen (20), äldste sonen till rallycrosslegendaren och 14-faldige europamästaren Kenneth Hansen, kan nu bekräfta att han tar steget från formelbilsracing till rallycross och antar utmaningen i den heta och förnyade FIA European Rallycross Championship under 2013. Som bevis på planerna visade Timmy i helgen upp sin Hansen Motorsport Citroën DS3 på Stockholm Lifestyle Motor Show.

“Jag är jätteglad och förväntansfull över att få köra RallycrossRX ” säger Timmy. ”Efter fyra års tävlande i formelbil är jag redo att anta större utmaningar och det i ett av de mest intressanta mästerskapen i Europa i en bil och i ett team som jag vet kan ge mig alla förutsättningar att lyckas med övergången.”

FIA European Rallycross Championship är en sport med stor potential, den är snabb och konkurrenskraftig och körs på ett blandat underlag i bilar med 550 hästkrafter. Med FIA’s engagemang i mästerskapet tillsammans med seriens välrenommerade nya promotor IMG, genomgår mästerskapet en positiv förändring.

Timmy provade sina vingar i RallycrossRX redan förra året och han säger ”Möjligheten uppenbarade sig och efter att ha kört EM-deltävlingen i Finland förstår jag varför pappa har hållit på med sporten så många år. En SuperCar är som en tiger, vild, stark och måste hanteras med respekt. Jag tror att mjukheten i körningen som jag tar med mig från racingen kommer att passa bra i RallycrossRX för att få ut det bästa av en SuperCar.”

Timmy började sin karriär i karting och fortsatte till racing i Formel BMW Europe 2009. Efter en hård fight med Carlos Sainz Jr knep Timmy bronset i mästerskapet året därpå. Timmys växande förmåga bakom ratten uppmärksammades av FIA Institute Young Driver Excellence Academy och under 2011 valdes han in till den exklusiva skara som utbildades av förre Formel 1 föraren, Alex Wurz och kartläsaren till 2001 års rallyvärldsmästare, Robert Reid.

“Jag är riktigt nöjd över beslutet att satsa på RallycrossRX. Bilen är fantastisk, serien ser allt starkare ut och utan att underskatta uppgiften jag har framför mig, så är min motivation skyhög” säger Timmy avslutningsvis.Bilden får inte användas utan fotografens tillstånd.

Foto & Copyright
Hansen Motorsport

http://www.hansen-motorsport.se


Din bild här
Jobbar du som fotograf?

Då är Aktuell Motorsport en utmärkt (och helt gratis) reklamplats för dig och din verksamhet.

Kontakta

för mer info.