Milell vann premiären
2013-04-07, Klippan Cup, Kart Ring Klippan

Sverigedebut och nykomling i den stenhårda KF3 klassen. Men det hindrade inte jättelöftet Noah Milell från Kristianstad att vinna premiärtävlingen vid Klippan Cup på ett minst sagt imponerande sätt.

-Fantastiskt, utbrister en mycket glad Noah Milell.

Noah Milell vann allt i J60 klassen ifjol med SM guld som kronan på verket. 2013 är målsättningen att acklimatisera sig som ”rookie” i KF3 klassen för att sedan leverera 2014 och 2015. Men den planeringen sprack direkt efter succén i Klippan.

JP Racing föraren visade sin speed omgående på de båda testpassen. Tredje snabbaste tiden bakom regerande Svenska Mästaren Philip Hall från arrangörsklubben KS Klippan.

-Det känns bra, säger Noah.

Och att tidskvalet skulle bli jämt var lika självklart som att Klippan ligger i Skåne. Milell satte en bra tid, endast 16 hundradelar från pole position, ändå räckte det ”bara” till en femte plats. Vassast var Philip Hall före Linus Lundqvist, Stockholm. Dansken Nikolaj Kjeergard var trea, tätt följd av Göteborgs Max Sjölander.

-Tycker jag fick till det ganska bra. Lilla minsta misstag och du rasar i listan, konstaterar Noah.

Heat 1 blev sevärt där det omgående blev en duell mellan rookien Milell och mästaren Hall. Den sistnämnde tog starten, men Milell satte sig i respekt, satte in en attack och gjorde en frän omkörning och tog över ledningen redan i den tredje kurvan på första varvet. Hall försökte svara, men tvingades sedan bryta. Milell kontrollerade därefter loppet och vann före Max Sjölander och finländaren Joonas Perttinen.

Milell tog starten i det avslutande heatet, med Max Sjölander tätt efter sig. De båda körde tufft, men visade varandra respekt och hade samtidigt uppvaktning bakom sig. Tre varv från mål gjorde Sjölander en snygg omkörning och petade ner Milell till en andraplats. Philip Hall bjöd på en uppkörning i mästarklass och kunde även han passera Milell innan mål flaggen föll.

-Det har gått klart över förväntan så här långt, kommenterar Noah Milell inför finalen.

Milell fick inta ruta tre och framför sig hade han Sjölander i ruta två. I pole position stod Linus Lundqvist, Stockholm som vann båda heaten i grupp två. Dags för säsongens första final. Milell gjorde en bra start och kunde följa Lundqvist på innerspåret som tvåa. Därefter satte Milell press på Lundqvist som rutinerat försvarade ledningen.

Men Milell verkade som vanligt ha en strategi hur han skulle lägga upp racet beroende på läget efter starten. Han visade tålamod och kyla, fortsatte att leta möjligheter och på det sjunde varvet slog han till och tog över ledningen.

Milell jobbade till sig en lucka medan det var fullt krig om de övriga topplaceringarna. Det slaget vann Philip Hall som sedan gjorde allt för att komma ifatt Milell. Men Exprit föraren levererade stabila varvtider och kunde vinna komfortabelt, samtidigt som succén var ett faktum.

Bilden får inte användas utan fotografens tillstånd.

Foto & Copyright
SB Sports Marketing
Staffan Börjesson
http://www.jpracing.nu/


Din bild här
Jobbar du som fotograf?

Då är Aktuell Motorsport en utmärkt (och helt gratis) reklamplats för dig och din verksamhet.

Kontakta

för mer info.