Lördag 23/11 01:16    

Midnattssolsrallyt 2013
2013-07-20, Midnattssolsrallyt

Jimmy Olsson vann efter sekundstrid

Efter flera dramatiska sekundstrider i toppen blev det till slut Jimmy Olsson som vann KAK Midnattssolsrallyt 2013.

-Jag är oerhört glad över segern, för det här är ett de tuffaste rallyn jag kört.

Årets upplaga av Sveriges största rally för historiska bilar har bjudit på många dramatiska byten i ledningen. Under första etappen ledde till en början Erik ”Eken” Johansson, SMK Hedemora med sin Audi quattro. Efter några sträckor fick han dock bryta på grund av elfel och ledningen övertogs istället av Mats Karlsson, Säffle MC i en Volvo 240. Mats ledde resten av Etapp 1, men efter en tjuvstart på sista sträckan gick ledningen istället över till Jimmy Olsson, Storfors MK, Volvo 240.
I början av Etapp 2 gick Mats Thorszelius, SMK Uppsala, även han Volvo 240, upp i ledningen direkt, men fick släppa den redan på andra sträckan då han fick motorproblem, och Jimmy var åter i ledningen. Segraren i KAK Midnattssolsrallyt 2010, Kenneth Bäcklund, Vara MK, avancerade med sin Ford Escort. På publiksträckan i Hagfors övertog han ledningen, men fick släppa tillbaka den till Jimmy på sista sträckan av Etapp 2.

Med endast 0,3 sekunders ledning var kampen om segern mellan Jimmy Olsson och Kenneth Bäcklund en öppen fråga när Etapp 3 startade. Det var tätt mellan de båda ända fram till etappens sista sträcka innan lunchuppehållet. På den finns ett lurigt vägbyte som Kenneth missade och förlorade värdefulla sekunder.
På de återstående fyra sträckorna fortsatte Jimmy att utöka sin ledning och vann till slut med 38,1 sekunder.

-Det var roligt att jaga Jimmy. Vi försökte rycka, men vid vägbytet försvann segerchansen, konstaterar Kenneth Bäcklund, som trots allt är nöjd med sin andraplacering.

-Jag körde inte fullt i början, men ökade för varje dag, och det var en taktik som höll. Conny Sundqvist, min kartläsare, gjorde ett jättejobb i högerstolen. Rallyt har varit riktigt hårt, ett av de tuffaste som jag har kört, men vi har haft kul hela tiden. Jag är oerhört glad över förstaplatsen, för det finns inte mycket som slår en seger i Midnattssolsrallyt, summerar Jimmy sin vinst.

Bilden får inte användas utan fotografens tillstånd.

Foto & Copyright
FotoGubben
Åke Lavén

http://www.fotogubben.eu


Din bild här
Jobbar du som fotograf?

Då är Aktuell Motorsport en utmärkt (och helt gratis) reklamplats för dig och din verksamhet.

Kontakta

för mer info.