SM-guld!
2013-08-18

Lindesberg 18 Augusti 2013.

Marcus Back-Andersson ny juniormästare i dragracing

SM finalen för juniorer kördes i Lindesberg under helgen, då SHRA Lindesberg stod som arrangör av tävlingen Linde Open. En tävling som samlade dryga hundratalet startande, varav hela 22 i klassen Junior Dragster. Och på söndagen stod det klart att den nya Juniormästaren i dragracing 2013 heter Marcus Back-Andersson, är 17 år och hemmahörande i Älvsjö.

Junior SM i dragracing har körts som en serie där poäng från maximalt sex deltävlingar av åtta möjliga räknas samman. Marcus Back-Andersson ledde SM-tabellen inför den sista tävlingen medan fjolårets mästarinna Amanda Sjöström-Andersson, Sollefteå, låg på en andraplats.

I Lindesberg kvalade började det bra för Amanda, som kvalade in som etta under lördagen, medan Marcus slutade på en nionde kvalplats. Under söndagens tävling blev dock Marcus utslagen redan i första tävlingsomgången av Elin Heleander från Stockholm. Amanda vann sina två första lopp, men förlorade i den tredje tävlingsomgången mot Patrik Lind, Borlänge. Det innebar att Amandas chans att gå om Back-Andersson i poäng var över.

Marcus Back-Andersson fick stå på sidan av banan och konstatera att han vinner JSM i dragracing 2013. Han gör det för första gången och Amanda Sjöström-Andersson slutar på en andraplats. Simon Andersson, Eslöv tar tredjeplatsen i SM-tabellen.

Vinnare av tävlingen i Lindesberg blev ingen av de högst rankade i SM-serien utan vanns av Elin Peleback (tävlande för Borlänge Dragracing Club) medan Patrik Lind tog andraplatsen.

Marcus Back-Anderssons kör sin sista säsong i klassen Junior Dragster för att sedan ta steget upp i klassen Super Comp. Han kommenterar SM-vinsten med att han är glad och jättenöjd med säsongen, där han vunnit en deltävling, den i Skellefteå och varit i final i flera tävlingar.

Back-Andersson har varit tvåa i Junior SM som bäst tidigare. Vilket drömscenario att få avsluta sin karriär i klassen Junior Dragster som Svensk mästare!

Bilden får inte användas utan fotografens tillstånd.

Foto & Copyright
Speedgroup
Kjell Brelleman
http://www.speedgroup.eu/


Din bild här
Jobbar du som fotograf?

Då är Aktuell Motorsport en utmärkt (och helt gratis) reklamplats för dig och din verksamhet.

Kontakta

för mer info.