Söndag 15/12 17:53    

Premiärsegrare
2014-05-04, Rallycross, Svampabanan

Daniel Wall inledde Rallycross-säsongen med seger

Rallycross SM startade på lördagen med premiär på Svampabanan i Tomelilla. Svenska mästaren, Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, inledde säsongen på ett strålande sätt. Seger o fullm pott med 18 SM poäng i jakten på det andra raka SM guldet.

Rallycrossen SM hade nypremiär på Svampabanan efter 5 år. Precis som tidigare skulle det visa sig att tävlingarna blev snabba och tuffa på den knixiga men motorkrävande banan precis utanför Tomelilla i Skåne.

Daniel Walls finalkörning blev en okomplicerad historia. Start från Poleposition och en tight första kurva, där Daniel hade innerspår genom den lång startkurvan, kunde han ta täten. Bakom kom Ulf Eriksson som skjuten ur en kanon, från fjärde startposition, och kunde så när runda hela fältet på en ytter. Men det gick lite för fort, Ulf tuchade en vall, studsade in i en medtävlare och rullde sin nybyggda BMW redan på det första varvet. Ulf hade dessförinnan haft den snabbaste tiden i både andra och tredje omgången, men misslyckats lite i semifinalen där han endast blev 3:a. Daniel som var snabbast i första omgången och 2:a efter Ulf i de andra två, vann sin semifinal. Med Ulf ur leken på det första varvet i finalen kunde Daniel Wall relativt lugnt och enkelt ta sig runt de 6 varven och vinna årets första deltävlingen i Rallycross SM, före Jummy Holmkvist som hade en rejäl batalj om 2:a platsen med Urban Bergström under hela finalen.

I klass 2 var det en stenhård fight mellan Per Berglund, Finnskoga och hemmahoppet Kristoffer Andersson , Dalby, om vem som skulle dra det längst strået. Inte förrän på det sista varvet när Per gick in i alternativspåret avgjordes det. Per och Kristoffer krokade lätt ihop i utgången och åkte sida vid sida genom ravinen och ut över Sjöbohoppet, men Per hade innerspår i sista kurvan och kunde jublande glad gå över mållinjen som segrare. Även Kristoffer Andersson, som efter nära nog två års uppehåll, direkt visade att han är en vinnare i sin BMW, var strålande glad efter dagen på Svampabanan i Tomelilla.
Junior SM vanns i överlägsen still av Anton Isaksson, SMK Valdemarsvik. Bästa kvalresultat, vinst i semifinalen och klar vinst finalen före hemmaföraren Rasmus Berggren, Tomelilla MK.

Resultat:
Super nationell Klass 1:
1. Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, Volvo V40.    18 p
2. Jimmy Holmkvist, Gestrike RT, BMW M3.     15 p
3. Urban Bergström, Finnskoga MK, Volvo V40.     13 p

Super Nationell Klass 2:
1. Per Berglund, Finnskoga MK, Volvo S40.    18 p
2. Kristoffer Andersson, Dalby MK, BMW M3    15 p
3. Emil Lennartsson, MK Speed, Volvo 240    14 p

Junior SM Klass 4:
1. Anton Isaksson, SMK Valdemarsvik, BMW E36    18 p
2. Rasmus Berggren, Tomelilla MK, BMW E 36    15 p
3. Jesper Gunnarsson, Skene MS, BMW E30    12 p

Bilden får inte användas utan fotografens tillstånd.

Foto & Copyright

Johan CarlstedtDin bild här
Jobbar du som fotograf?

Då är Aktuell Motorsport en utmärkt (och helt gratis) reklamplats för dig och din verksamhet.

Kontakta

för mer info.