Lördag 28/3 09:34    

Midnattssolsrallysegrare
2015-06-24

Efter 117 mil, med flera olika ledare, vann till slut Arne Bäckström med codriver Micke Ståhl, KAK Midnattsolsrallyt i sin Audi Quattro.

-Riktigt skönt, att vinna rallyt är en dröm som förverkligats.

KAK Midnattssolsrallyt har varit en omväxlande tävling. Under första delen av Etapp 1 var veteranen Stig Andervang i en egen klass med sin Ford Escort, men när motorn sade ifrån klev Tobias Johansson, med pappa Erik ”Eken” i kartläsarstolen, fram. Även han fick ge sig på sista sträckan då bilen bara gick att köra på femman. Arne Rådström, Volvo 242, tog då över ledningen.

Under Etapp 2 var det Mikael Wisti, Volvo 240, för hela slanten och han ledde från start till mål. Rådström hade problem med skräp i bränslet och kunde inte köra fullt, samtidigt attackerade Arne Bäckström, Audi quattro, hårt bakifrån.

Att Bäckström menade allvar visade han redan på första sträckan av Etapp 3. Han gick upp i ledningen och Rådström hängde på, medan Wisti halkade ner till tredjeplatsen. På näst sista sträckan, som även var den längsta på 20,68 kilometer, minskade Bäckströms ledning. Trean Wisti låg bara 5,4 sekunder efter, och det blev en riktigt spännande avslutning på den publikstinna sträckan i centrala Västerås. Rådström lyckades dock inte köra in hela försprånget och blev tvåa totalt.

-Siktet var inställt på totalseger. Vi attackerade hela dagen, ibland kanske för hårt, och gjorde vad vi kunde för att vinna.

Även Bäckström hade siktet inställt på seger och han hade en plan för att nå dit: att inte ta några risker i början, öka efter hand och sedan ge järnet på slutet.

-Planen höll, vi är glada över segern och det kändes riktigt skönt att förverkliga vår dröm - att vinna Midnattssolsrallyt med den här egenbyggda bilen. Vi har en plan för nästa år också, sa Bäckström efter målgången.

Preliminärt slutresultat Historic

1) Arne Bäckström, Haninge MK, Audi quattro. Tid 1.50.24,9
2) Arne Rådström, Östmarks MFF, Volvo 242. +2,9s
3) Mikael Wisti, Fagersta MK, Volvo 240. +7,0s

Bilden får inte användas utan fotografens tillstånd.

Foto & Copyright
FotoGubben
Åke Lavén

http://www.fotogubben.eu


Din bild här
Jobbar du som fotograf?

Då är Aktuell Motorsport en utmärkt (och helt gratis) reklamplats för dig och din verksamhet.

Kontakta

för mer info.