Världsmästare!
2015-10-18, Rallycross, Autodromo di Franciacorta

Team Peugeot Hansen säkrade Team-VM titeln i rallycross 2015

Med 5 segrar under bältet den här säsongen med sina Peugeot 208 WRX säkrade Team Peugeot Hansen 2015-års Team-VM titel idag i Franciacorta i Italien vid seriens 12:e deltävling i FIA World Rallycross Championship.

Titelfighten avgjordes innan dagens final genom att Team Peugeot Hansen fick ihop det fåtal poäng som behövdes för att omvandla sin stora 79-poängsledning till att 2015 VM-krona.

Trots en något kaotisk tävling den här helgen som gjorde att teamet missade final, lyckades Timmy Hansen och Davy Jeanney att plocka hem tillräckligt med poäng i kvalheaten för att kunna vara kvar i topp oavsett vad som händer i den sista VM-tävlingen i Rosario i Argentina den 28-29 november. Tackvare de fem delsegrarna och 11 pallplatserna så kunde teamet dra nytta av de erfarenheter de har fått sedan teamet bildades i början av 2014 för att knipa den ultimata belöningen i Franciacorta.

- Det är en fantastisk känsla att vinna VM-titeln, säger Kenneth Hansen, Teamchef. Vi har fungerat så bra som team i år, speciellt med våra två förare, och dagens succé är frukten av den insatsen. Jag känner verkligen att vi är det starkaste teamet och det för att vi alla har jobbat åt samma håll. Projektet startade lite haltande förra året och vi fick kämpa hårt för att bli konkurrenskraftiga. Det här året var vi bättre förberedda. Till att börja med på säsongen tog vi inte så många poäng som vi hade hoppats på, men snart så visade vi de andra teamen att vi var att räkna med. Och det bevisade Timmy och Davy genom att hittills ha vunnit fem deltävlingar av tolv tävlingar.

Bilden får inte användas utan fotografens tillstånd.

Foto & Copyright
Hansen Motorsport

http://www.hansen-motorsport.se


Din bild här
Jobbar du som fotograf?

Då är Aktuell Motorsport en utmärkt (och helt gratis) reklamplats för dig och din verksamhet.

Kontakta

för mer info.