Utvisad målvakt - efter 45 sekunder

ANNONS
|

25-årige Abrahamsson rusade långt utanför straffområdet, hoppade upp och boxade bort en boll. Ersättaren Fredrik Andersson byttes in mot anfallaren Oskar Wallén.

-Det sitter i ryggmärgen det där och är en reflex. Det är en grov felbedömning av mig, det är pinsamt, säger Abrahamsson till TV4 Sport.

Trots detta spräckte Hammarby nollan först i den 59:e minuten. Erik Sundin gjorde 1-0 efter ett inlägg och blev tvåmålsskytt när 3-0 kom efter ett solonummer och skott i krysset. Mattias Adelstam satte sitt första mål för säsongen i den 70:e minuten.

Något som gladde damlandslagets förre förbundskapten Thomas Dennerby, som tog över Hammarby efter amerikanen Gregg Berhalter för fyra dagar sedan.

-Det är inte alla gånger så himla lätt att spela med en man mer. Man får mycket tid och tar ibland ett extra steg, säger Dennerby till TV4 Sport.

Under måndagen bjöd även bottenlaget Ängelholm på målshow mot Assyriska och vann med hela 6-1 på hemmaplan. För laget noterades sex olika målskyttar.

ANNONS

Även IFK Värnamo tog en viktig seger borta mot Ljungskile med 2-1, efter två mål i den andra halvleken.