Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rallyräv vann MunkforsSågar Munkrundan

En riktig rallyräv med 220 totalsegrar och nästan tre decennier av tävlande bakom sig vann MunkforsSågar Munkrundan under lördagen. Bengt Thorsell var namnet och hemmaklubben är Skara MK.
–Jag började åka rally 1977, avslöjar Bengt efter tävlingen. Efter mer är ett halvdussin bilmärken och 58 år fyllda är han fortfarande hungrig och vill vinna. –Jag fortsätter så länge det känns kul, menade en glad herr Thorsell vid presskonferensen. Bengt vann i sin Mitsubishi med drygt tio sekunder över totaltvåan Staffan Bergdahl, Teknis MC. Hallsbergsföraren Peter Eriksson slutade trea.

Jocke gillar Munkrundan
Vetranklass-esset Jocke Alsin gillar Munkforsvägar. Förra året vann han klassen och i år fick han även chansen att slå Arne Walfridsson som kom till start i sin beprövade V4:a. –Jag har alltid velat slå Arne, avslöjade Jocke. Men det höll på att sluta illa redan på första då Jocke synade snövallarna mer än en gång och tappade åtta sekunder på Arne. Jockes attack kom i stället på långa andrasträckan där Jocke slog Arne med 26 sekunder efter att Arne fått släppa förbi Staffan Bergdahl som startade en minut efter med sin 4WD Mitsubishi. På tredje åkte duon på tiondelen lika och Jocke fick för första gången vinna över Arne. Klasstvåa efter en snabb andrasträcka blev Jan Adielsson, Göteborg. Arne då? Jo han slutade trea tillsammans med kartläsande yngsta dottern Miriam i högerstolen.

Jimmy vann 2WD
I klassen för trimmat tvåhjulsdrivet var det hård sekundstrid mellan Jimmy Olsson, Storfors och Per Christensson, Kil. Volvo 940-åkande Jimmy gick segrande ur striden med endast 1,8 sekunder tillgodo på Per, som numer håller sig på alla fyra hjulen i sin Opel Kadett. Bland B-förarna var det inte oväntat Jan Johansson som segrade med mycket nyligen renoverad motor. –Det var lite panik, vi fick dra topplocket i besiktningshallen i morse, berättade Jan om renoveringens slutskede. Ett lyckat test inför Lima, summerar Jan. Efter krångel i Finnskogsvalsen i januari fick Ulf Björk, Säffle, sin revansch i C-förare 2WD. Han tog hem segern med 21 sekunder tillgodo på märkeskollegan Pelle Persson, Fryksdalens MK. Snabbast på alla sträckor i C-förarklassen var Tomas Henriksson, Hagfors, men han lyckades inte klocka in på rätt tider i två tidskontroller och fick tids-tillägg på en minut och trettio sekunder. Dessa misstag förpassade honom till tredje plats i klassen.

Yngste klassvinnaren
Niklas Carlsson en sextonåring från Katrineholm, blev segrare i Utbildningsrally, klassen för kommande körkortstagare som övningskör. –Det känns tryggt att åka med Niklas, berömmer pappa Bert, som åkte med som kartläsare och körkortshandledare åt Niklas. Receptet till segern är körvana och rutin, menar Niklas. –Jag har kört mycket i vinter, hunnit med 27 mil specialsträckor. Niklas rattade sin Volvo Original-bil till seger, 34 sekunder före Robert Andersson, Eskilstuna.

Gull snabbaste Originalare
I Volvo Original brukar det ofta handla om Säffle MC och mycket ofta om Daniel Bergqvist. I Munkfors fick Daniel hårt motstånd från Krister Gull, Karlstad, som vann i Munkfors även i fjol. Krister stod för en riktig urladdning på den 25 kilometer långa SS2. –Den gick med guds försyn, menade Krister om attacken, som resulterade i sträckseger med drygt tio sekunder över Daniel. I mål skrevs Kristers segermarginal till 19 sekunder före tvåan Bergqvist. I Volvo Originals C-förarklass vann Ronny Hedström, Likenäs före Andreas Rådström, Östmark. Otrimmade grupp E/N1 vanns av Vänersborgaren Anders Olsson i en SAAB 99.