Hondaföraren Casey Stoner vann sin åttonde seger för säsongen under helgens MotoGP på spanska Aragón. Hondaföraren Dani Pedrosa tog andraplatsen medan Yamahaföraren Jorge Lorenzo kom trea.

I och med helgens seger säkrade australiensaren Casey Stoner ytterligare 25 poäng och utökade därmed sin mästerskapsledning ytterligare. Stoner leder nu mästerskapet med en marginal på 44 poäng till tvåan, regerande MotoGP-mästaren Jorge Lorenzo.

Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini Team) kom fyra, 6 sekunder bakom Lorenzo, efter en stark avslutning med tanke på att han körde av banan på hans första försök att passera den amerikanske Yamahaföraren Ben Spies på varv 9. Spies hade en bra start från utsidan av den första startraden. Han knep starten och var först in i första böjen, och ledde fram till dess att Stoner och Pedrosa tog sig förbi på andra varvet. Ben Spies fick slutligen nöja sig med femte plats.

Álvaro Bautista (Rizla Suzuki) slutade på sjätte plats efter att ha startat från elfte plats, och tog sig förbi Nicky Hayden (Ducati) på varv 10, och höll den positionen till mållinjen. Den amerikanska Ducatiföraren och Héctor Barberá hade en fajt om sjundeplatsen, där Hayden passerade Barberá under det näst sista varvet.

Cal Crutchlow (Monster Yamaha Tech 3) slutade på nionde plats, före Valentino Rossi på tionde och Hiroshi Aoyama (San Carlo Honda Gresini) på elfte plats.

Randy De Puniet startade från tionde startposition, för att sedan köra av banan på första varvet, och kom till slut i mål på en 12: e plats, före Colin Edwards (Monster Yamaha Tech 3).

Andrea Dovizioso (Repsol Honda) kraschade ur loppet på första varvet, liksom Karel Abraham (Cardion AB Motoracing), medan Loris Capirossi (Pramac Racing) och Toni Elias (LCR Honda) kolliderade på varv 15.