Richard Göransson

Anna Andersson med veckans snackisar från motorvärlden.

1) Richard Göransson

I helgen är det dags för riktiga hästkrafter på Solvalla. STCC intar travbanan.

- Jag har väntat länge på att vi ska få chansen att tävla i Stockholm och det blir speciellt, säger mästerskapsledaren.

2) Gummigate

Det stora samtalsämnet inom F1. Däcktillverkaren Pirelli bjöd in Mercedes till ett blint däcktest inför 2014. Det genomfördes i hemlighet. Nu rasar de andra stallen och FIAs internationella domstol ska ta upp ärendet. Har tyskarna brutit mot reglerna kan de diskvalificeras från VM.

3) Felix Rosenqvist

Vann alla loppen i EM för F3 och det gör honom historisk. Talangen hyllas av så väl F1-mästaren Damon Hill som av Mercedes F1-team.

4) Michel Nykjær

Tog sin andra seger i WTCC när VM gästade Österrike senast. I helgen är det premiär på den nybyggda Moscow Raceway i Ryssland.

5) Timmy Hansen

Tog sin första EM-seger i rallycross i Ungern, nu är serien i Finland och svensken kör målmedvetet vidare i pappas hjulspår.

6) Nico Rosberg

Vann Monacos GP och nu kommer F1 till Montreal, en bana som kräver en stark motor och som också sliter hårt på däcken. Kan han upprepa sin triumf, i morgonkväll är det kval, racet avgörs på söndag kväll.

7) Antonio Cairoli

Är precis som de senaste åren i en överlägsen ledning av VM i motocross. Italienaren har vunnit sex VM-titlar, de fyra senaste i MX1. Nu kör mästerskapet i Frankrike, den 30 juni gästar det Uddevalla.

8) Jorge Lorenzo

MotoGPmästaren slog tillbaka och vann på Mugello.

9) Robert Kubica

Den tidigare F1-föraren vann WRC2-klassen i Greklands VM-rally, hans största rallyframgång. Jari-Matti Latvala tog sin första seger för VW när han vann WRC.

10) Pontus Tidemand

Var två i Akropolisrallyt, men han behåller ledningen i JVM.

Motorstopp

Prins Carl Philip

Han missar STCC-loppet på Solvalla i morgon meddelar Volvo Polestar, anledningen är att hans syster prinsessan Madeleine ska gifta sig med Chris O´Neill.