isocsnocrossDå har sjätte tävlingen i ISOC Nationals avgjorts och med fantastiska resultat ur svensk synvinkel. Turen hade kommit till Mount Pleasant, Michigan och Soaring Eagle Snocross och tävlingsbanan hade stora drag av en svensk tävlingsbana. Och det passade som sagt våra svenska deltagare.

Pro AM Woman
I vanlig ordning utklassade Marica Renheim, Lima, allt motstånd både i kval och final och tog därmed hem sin sjätte raka ISOC Nationals vinst. Faktum är att Marica har bara förlorat ett enda heat i hela serien och det var ett kvalheat där hon blev tvåa bakom Jennifer Pare i första tävlingen i Duluth! Snacka om vinnarmaskin.

Pro Open
Johan Lidman, Piteå, var på hugget i de båda Pro Open-tävlingarna. Första dagen körde han in på andraplats bakom Tucker Hibbert i första kvalheatet och det andra kvalheatet vann Johan. I finalen blev det till slut podium i och med en välförtjänt tredjeplats. Dag två blev det två andraplatser i kvalen och inte nog med det så försvarade Johan pallplatsen från dagen innan. Två tredjeplatser för Johan Lidman alltså.
Petter Nårsa körde också fint och tog hem en andra- och en femteplats i första dagens kval. Dock i finalen fick han nöja sig med en åttondeplats. Dag två kom Petter sist i sitt första kval och fyra i det andra. Det räckte ändå till en plats direkt i finalen där han körde in på en fin sjätteplats.

Pro Lite
John Stenberg, Lofsdalen, har också fått upp farten ordentligt. I första dagens kval körde han in på andraplats i det första kvalheatet och vann det andra kvalheatet. I finalen blev det en fin femteplats. Dag två gick det ännu bättre med en fjärde- och en förstaplats i kvalheaten. I finalen lossnade det ordentligt för John och han körde in på andraplats efter Andrew Lieders. En mycket härlig framgång för John.

Med tre tävlingar kvar kan vi börja summera lite poäng.

I Pro AM Woman leder Marica Renheim på 269 poäng före Samantha Tarnowski (214 p) och Tabitha Bode (169 p).

Inte helt oväntat leder Tucker Hibbert Pro Open med 513 poäng nästan 100 poäng före Kody Kamm (415 p) och på tredjeplats finns Kyle Pallin (387 p). Bäste svensk är Johan Lidman på åttondeplats med 318 poäng tätt följd av Petter Nårsa på niondeplats med 276 poäng. Värt att notera att Adam Renheim ligger på 23:e plats med 38 poäng efter de två tävlingar han hann vara med i.

I Pro Lite heter ledaren Andrew Carlson med 442 poäng. Strax bakom följer Corin Todd (431 p) och Corey Watkinson (400 p). John Stenberg ligger på åttondeplats med 325 poäng, Marcus Johansson finns på sjuttondeplats med 139 poäng (på endast fyra körda tävlingar!), Filip Eriksson på 24:e plats med 94 poäng (också fyra tävlingar), Nisse Kjellström på 29:e plats med 57 poäng, Alexander Berglund på 32:a plats med 36 poäng och Emil Sundvisson på 42:a plats med 13 poäng.