En mäktig skara om 115.000 fans var på plats för att bevittna när spanjoren Marc Marquez tog sin fjärde klass-seger i rad på Gran Premio bwin de España och fick sällskap av italienske Yamaha-föraren Valentino Rossi och spanske Honda-föraren Dani Pedrosa på pallen i Jerez.

I och med helgens seger i södra Spanien i hans 100:e Grand Prix blev Marquez den första motorcyklisten att vinna årets fyra första race i roadracingens främsta klass sedan Mick Doohan 1992. Helgens seger var samtidigt Marquez första seger på banan i ett världsmästerskap.

Ingen kunde hänga med Marquez, som hade kört till sig en fyra sekundersledning efter 12 körda varv och kunde slutligen passera mållinjen med en bekväm ledning före närmast jagande Rossi. Det var även en suverän prestation för Rossi som fick beträda pallen för första gången sedan Qatar, efter att ha hållit en hårt uppvaktande Pedrosa bakom sig.

Jorge Lorenzo (Yamaha), som fyllde 27 år, fick nöja sig med fjärde i sitt livs 200:e GP, efter att han passerade mållinjen 8.5 sekunder efter Marquez.

Bakom fabriksförarna från Honda och Yamaha kom Ducatiföraren på en femte plats, före

Alvaro Bautista ( GO & FUN Honda Gresini ) som vann sina första poäng för 2014 i och sin sjätteplats, då han avslutade 0.112 sekunder bakom Dovizioso.

Aleix Espargaro ( NGM Forward Racing ) slutade som sjua före Bradley Smith ( Monster Yamaha Tech3 )  på åttonde plats, före Pol Espargaro ( Monster Yamaha Tech3 ) och Stefan Bradl ( LCR Honda MotoGP ).