Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

MATS JONSSON/JOHNY JOHANSSON TOG SIN FJÄRDE SUPER CUP SEGER.

Igår avgjordes årets final i Super Cup i samband med att Gästabudstrofen Nyköpings MK, avgjordes i ett sommarvarmt Nyköping. Rallyt som avgjordes på jättefina specialsträckor åtta till antalet vanns lite överraskande av Degerfors ekipaget Eddie Hörbing/Göran Bergsten i en Toyota Corolla WRC.

Men segern var inte lätt det blev tiondelstrid mellan Eddie, Mats Jonsson och Mats Thorszelius fram till sista sträckan innan Eddie kunde slå till med den snabbaste tiden på sista sträckan och tog hem totalsegern före Mats Jonsson, trea blev Mats Thorszelius.

Lika jämt blev det i 2 WD klassen där klara Super cup segraren 2004, Jonas Wigren utkämpade en kanske ännu tajtare kamp. Jonas fick hårt motstånd av Lars Hedqvist/Maria Andersson Munkfors MC och Ludvikas Thomas Thunström /Robert Thunström men Jonas tryckte hårdast på högerfoten och kunde avgöra, även han på sista sträckan. Lars/Maria tog andra platsen och Thunström ekipaget fick nöja sig med att bli trea.

I B-förare 2 WD blev det en kamp mellan Värmlänningarna Robert Persson/Per Larsson Opel kadett Munkfors MC och jan Johansson Fryksdalens MK i Volvo 240 där Munkfors ekipaget kunde ta hem segern med dryga tio sekunder tillgodo.

Magnus Matsson/Mats Magnusson Flens MS tog hem segern med sin Volvo 242 i C-förare klassen dryga trettio sekunder före en annan Volvo förare, Robban Svanäng/Rodny Dahl Haninge MK.

I Suzuki Cup kunde Andreas Abrahamsson/Magnus Johansson ta hem segern före Thobias Wahlström/Jimmy Nyberg båda dessa var överlägsna i Suzuki klassen.

Resultat Gästabudstrofén 4 september

MATS JONSSON TOG SIN FJÄRDE SUPER CUP SEGER.

I och med andra platsen för Mats Jonsson/Johnny Johansson tog paret hem fjärde segern i Cupen av fem möjliga, Mats Thorszelius bröt sviten för Mats genom att vinna Cupen i fjol där Mats Jonsson blev tvåa.

Två segrar och tre andra platser krävdes för att Mats skulle ta segern med sina 135 poäng, 20 poäng före Dick Wicksell, trea blev vinnaren i gårdagens Gästabudtrofen Eddie Hörbing 114 poäng, Fjolårsvinnaren Mats Thorszelius fick nöja sig med en fjärde plats i år med enbart en seger i Cupen.

Jonas Wigren i klassen 2WD var ju redan klar i klassen efter förra deltävling Snapphanerallyt, 140 poäng fick Jonas ihop efter en seger i gårdagens deltävling.

C-föraren Fredrik Dannewall kunde utklassa ett femti tal B-förare genom att totalvinna Cup klassen B-C förare 2WD. Fredrik kunde skrapa ihop 107 poäng 5 poäng före B föraren Robert Persson som klättrade upp från en fjärde plats i totalställningen till en andra plats efter segern i gårdagens tävling.