Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik Sandell svensk juniormästare i rally 2004

Den 22-årige jämten Patrik Sandell, Renault, blev på lördagen svensk juniormästare i rally. Han vann JSM-klassen i Rejmerallyt i Norrköping 9,7 sekunder före dalmasen Fredrik Andersson, Renault. Sandell blev även silvermedaljör i senior-SM i klassen för otrimmade 2-hjulsdrivna bila efter värmlänningen Anders Karlsson, Renault.

- Jag är jättenöjd även om jag gärna hade viljat slå Anders i SM-finalen, berättar en glad Patrik Sandell under presskonferens efter SM-finalen.

- Tyvärr knöt det sig för oss redan under den första etappen där vi bara låg fyra i seniorklassen och tvåa i JSM.

- Men jag och min kartläsare, Emil Andersson, tog oss ett allvarligt snack innan vi kröp till sängs.

- Det hjälpte.

Med lite tur och skicklighet plockades placeringar bakom Anders Karlsson. Först fick Fredrik Andersson se sig omkörd. Därefter föll Tommy Vestlund bort efter ett växellådshaveri. Plötsligt låg Patrik tvåa.

- Men det var för långt fram till Anders som kör så säkert, berättar Patrik.

I mål var han 36,3 sekunder efter Anders Karlsson och 9,7 sekunder före Fredrik Andersson.

Men han klagade inte över det, med ett JSM-guld och ett seniorsilver får han flest medaljer i årets rally-SM.