Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Final Peugeot Super Cup, Rally Hedemarken 25:e september

Rally Hedemarken körde i helgen i närområdet till OS-byen Hamar. Tävlingen var finaltävling i Norska Mästerskapet och Peugeot Super Cup. Åtta sträckor på totalt drygt 10 mil.

Första sträckan var en publiksträcka på knappt en kilometer. Kent Persson tog ledningen 0,5 s före Erik Nordahl och 0,6 s före Marcus Foss. På de påföljande sträckorna gick det inte riktigt lika fort. Inför SS5 låg Kent 23 s efter Erik och 5 s efter Marcus. Den över 2 mil långa SS5 gick bättre, Kent var 6 s före Marcus och 18 (!) före Erik. Efter drygt halva tävlingen skilde det bara 5 s mellan de tre första platserna.

Följande sträckor gick också bra, Kent tog ytterligare en sträckseger men låg ändå 4 s efter Erik inför sista sträckan. Marcus låg ytterligare 3 s bakom. Sista sträckan kom att bli helt avgörande. Det blev tight. 15 km i fullfart och endast 2 s i skillnad mellan de tre snabbaste. Erik tog hem ytterligare en deltävlingsseger och Kent säkrade andraplatsen före Marcus. Tiderna räckte till en 24:e plats totalt av 142 st. startande och 6:e snabbaste 2WD tid.

Totalt i Peugeot Super Cup 2004 kom teamet Kent Persson på en 4:e plats efter att ha brutit två deltävlingar av sex.