Smederna föll mot Masarna

1:48 min

Det blev väldigt jämnt mellan Smederna och Masarna. Efter paus var det helt lika mellan lagen, men en femetta avgjorde för Masarna.

Smederna har haft en tung inledning på säsongen. Inför hemmamatchen mot Masarna hade laget en vinst och två förluster, den fjärde matchen ställdes in på grund av regn.

Masarna började klart bäst, efter tre heat var ställningen 4-14 och det såg ut att bli en klar förlust för Smederna. Men i takt med att heaten avverkades så smög hemmalaget ikapp.

Grigory Laguta var den främsta orsaken till hemmalagets starka upphämtning. Han körde in 13 poäng och vann fyra heat. När lagen tog paus efter tio heat hade 4-14 förvandlats till 28-32 och Smederna ville inte ge upp hoppet.

I det elfte heatet tog hemmalaget dessutom en femetta och hade därmed gått ikapp och det blev en spännande avslutning. Men i det trettonde heatet lyckades istället Masarna utnyttja dagsformen från början av matchen, Przemyslaw Pawlicki och Linus Sundström gav bortalaget en femetta vilket blev avgörande. Matchen slutade till slut 43-47. seger för Masarna.