DELA

Ålänningar på Kjula Dragway

MOTORSPORT. Fem ålänningar tävlade i helgens deltävling av Fuck Cancer Tour (FCT) på Kjula Dragway i Eskilstuna.
Av seniorerna lyckades Kim Hilander bäst i klassen Pro Street Bike.

Endast tre kom till start i Pro Street Bike-klassen. Kvalet vann svenske Ingvar Bergström före ålänningarna Kim Hilander och Ida Zetterström. Kim Hilander vann sedan sin semifinal mot flickvännen Ida Zetterström men föll i finalen mot Bergström. Bergström noterade en tid på 8,192 sekunder mot Hilanders 8,426.
Jan ”Fricke” Fredriksson körde Street och lyckades ta sig till elimineringsrundorna som sjua av tio i kvalet (åtta gick vidare). I elimineringen föll han direkt mot kvaltvåan Benny Wallenbro, som noterade tiden 8,664 sekunder mot Fredrikssons 13,516.
För Mikael ”Micke” Holmström blev det endast en kvalrepa i 4 to 6 Pro innan han fick problem med sitt fordon varpå han tvingades avstå ytterligare tävlande. I kvalet, som bestod av fyra förare, placerade han sig som tvåa.
Trots att junioren Jack Sundström var sjua av elva i kvalet för Junior Dragster lyckades han slutligen vinna klassen. I den första elimineringsrundan slog han ut kvaltvåan Marcus Andersson, i den andra slog han ut kvaltian Isak Pihlblad och i semifinalen körde han solo. I finalen drog Atle Poolsaar, som slutade sist i kvalet, på sig en rödlykta varpå Jack Sundström vann.