SM-guld i Backe Crosskart

Linus Östlund från Finnskoga MK tog igår SM-guld i Backe crosskart Xtreme, tätt följd av två lagkamrater från Höljes.

Linus Östlund gjorde en stabil tävling och vann båda kvaltävlingarna innan han även knep guldet i Finalen.

På tredjeplats placerade sig lagkamraten Tommie Svärd 2,85 sekunder efter Östlund. Ytterligare 8 hundradelar långsammare placerade sig Isac Egonsson på en fjärdeplats. Både från Finnskoga MK.

Medalj tog också Anders Carlsson från Säffle MC. Han tog en bronsmedalj och detta i klassen Crosskart 650 cc.

Backe crosskart är en motortävling där damer och herrar kör gemensamma tävlingar. Samtliga bilar kör en backe som är runt en kilometer lång två gånger på tid. Den bästa tiden av de två åken kvalificerar ekipaget för final. Två finalåk avgör sedan vem som blir segrare i respektive klass.

Första gången det tävlades i SM i Backe var för tre år sedan, också då i Himlabacken i Borås. Då, precis som nu, kallas det hela för Himlasprinten och förutom Klass 2 (rallycrossbilar 2400cc) och Klass 3 (rallybilar 2WD) deltar också crosskartar och fyrhjulsdrivna rallybilar.