Marcus Ericsson startade sist men körde upp sig flera placeringar. Foto: Toru Takahashi / SVT

Ericsson körde in 8 placeringar på favoritbanan

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på söndagsmorgonen avgjordes F1-tävlingen Japan Grand Prix. För Marcus Ericsson från Kumla blev det sista tävlingen på favoritbanan som Saubers ordinarie förare.

”Älskar den här banan” skrev han på sociala medier innan tävlingen med två lyckade träningsrundor bakom sig. Sen kom bakslaget då han kraschade tidigt under kvalet på lördagen.

Därmed fick Ericsson starta sist i söndagens race men lyckades ändå köra upp sig åtta placeringar till en 12:e plats.

Stallkamraten Charles Leclerc körde av under 41:a varvet och fick bryta. ”Något gick sönder” skrev Saubers team på twitter efteråt.

Lewis Hamiton körde in som segrare, hans fjärde vinst i rad. Därmed drygade han ut sin ledning poängmässigt till ärkerivalen Sebastian Vettel då Vettel slutade sexa efter att ha kört ihop med Verstappen. En femte VM-titel i formel-1 närmar sig nu för Hamilton.

Nu återstår fyra deltävlingar för Marcus Ericsson och övriga F1-förare. Nästa lopp går i amerikanska Austin 21 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.