DELA

Meltsas totalsegrare i Stockholmscrossen

MOTORSPORT. Under lördagen vann motocrossföraren Ivo Meltsas sin tredje deltävling för året i Stockholmscrossen och säkrade därmed totalsegern.
– Ett bevis på att vinterträningen har gett resultat, menar 41-åringen.

Det var i samband med lördagens deltävling i Strängnäs som Ivo Meltsas säkrade totalsegern. 41-åringen vann C-klassen med nio genomförda varv på totaltiden 19.03 minuter, ungefär fyra sekunder före tvåan Mats Johansson och 14 sekunder före trean Magnus Ahlström. Totalt deltog 26 förare i klassen.
– Det gick ganska bra. Jag hade siktet inställt på att vinna och kom till tävlingen fullt koncentrerad, säger Ivo Meltsas.
Deltävlingen var den sista av åtta i årets upplaga av Stockholmscrossen. Totalt segrade Ivo Meltsas i tre deltävlingar – den första, den andra och den åttonde. Utöver segrarna noterade han också tre tredjeplatser. Tvåa i totalen blev Roger Jakobsson och trea Magnus Ahlström. Under säsongen har 123 förare deltagit i C-klassen, som i grunden är en veteranklass för 40+.
– Under hela säsongen har det varit väldigt jämnt i toppen, något som resultaten också vittnar om, säger Meltsas och syftar då på att de åtta deltävlingarna bjudit på fem olika vinnare.

Läs hela artikeln i tisdagens Nya Åland.