Motorsport

14-årige Calle snabb i Italien

Motorsport Calle Bergman, 14, från Värnamo var snabbast i tidskvalet i karting i Italien

Karting i Italien. Calle är först med nr 333. Pressbild

Calle medverkar i världsserien i karting och helgen började otroligt bra. Det var 55 förare från hela världen som ställde upp. Calle gjorde ett otroligt bra tidskval och körde i mål med bästa kvaltid.

Med detta i bagaget fick Calle starta i ”poleposition” i alla fyra kvalheat på lördagen. Calle hade flera av världens bästa förare jagande bakom sig och slutade som femma, sexa, åtta och åtta i de fyra kvalheaten på lördagen. I förfinalen startade Calle som sjua.

• Krokade ihop
Men tyvärr så krokade Calle ihop med sin svenska teamkollega på första varvet och de var båda av banan. De kämpade sig uppåt i fältet, men tyvärr så räckte det inte till final. Det blev sedan b-final där Calle gjorde en bra start och var snabbt uppe på fjärde plats. Vid Calles försök att ta tredjeplatsen krokade förarna ihop och var tyvärr av banan.

• Debuterar i seniorklassen
Nu är det bara att ta nya tag. Calle ska nu som 14-åring debutera i seniorklassen. Två helger i rad blir det träning i Italien för att lära sig den nya karten som körs i OK-klassen. 4–8 december debuterar Calle i seniorklassen. Tävlingen går i Zuera i Spanien.