Elfyn Evans rallyvinnare i hällande regn

Publicerad 2020-02-16

Himlen öppnade sig över Rally Sweden.

I hällande regn kunde britten Elfyn Evans ta sig i mål som segrare i vad som måste vara det kortaste WRC-rallyt i modern tid.

Elfyn Evans med sin kartläsare Scott Martin efter vinsten.

Elfyn Evans kom till Värmland med självförtroende efter en stark tredje plats i Monte Carlo. Och väl på plats kom han in i zonen. Han vann första sträckan och kunde sedan behärskat kontrollera och utvidga sin ledning sträcka för sträcka.

Evans startade sist i WRC-klassen och när han korsade mållinjen 11.04,2 senare gjorde han det som segrare. Det var Evans andra WRC-seger i karriären.

– Det var varit ett bra rally för oss. Svår sista sträcka, men jag ville inte göra några misstag, säger en lycklig Evans efter målgången.

Estländaren Ott Tänak slutade tvåa med finländaren Kalle Rovenperä på tredje plats.

Rally Sweden 2020 var ett unikt rally. 19 sträckor blev nio, snö och is blev grus. Och arrangörerna och Internationella bilsportförbundet har nu ett tufft jobb framför sig för att hitta lösningar som på något sätt kan säkra is och snö i framtiden.

Nästa rally körs i Mexiko 12–15 mars.