Rally

Rådström vann den tvåhjulsdrivna klassen i Rally Sweden

Torsbysonen Dennis Rådström kunde under söndagen köra hem sin andra seger i hemmatävlingen Rally Sweden tillsammans med sin kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik. Dennis och Johan vinner den tvåhjulsdrivna klassen i sin Ford Fiesta R2t19 från M-Sport Poland tillsammans med teamet Orsak Rally Sport.

– Det känns fantastiskt att vinna den tvåhjulsdrivna klassen, säger Dennis.

– Vi smög igång tävlingen enligt plan för att inte göra några misstag. Vi har fått fram en trygg och snabb bil ihop med teamet och kunnat pusha på de fantastiska hårda vägarna.

Dennis och Johan har de senaste åren kört Junior-VM, men kommer i år göra en satsning på EM-serien i rally. De fanns på plats i VM-tävlingen Rally Sweden för att förbereda sig inför EM och få erfarenhet i att jobba med sitt nya team. 2018 vann de tävlingen i Junior-VM, och förra året tvingades de bryta när de ledde tävlingen med över en och en halv minut. I år fick de revansch när de vann tvåhjulsdrivna klassen med 27 sekunder över landsmannen Tom Kristensson och Joakim Sjöberg. Dennis och Johan tävlar inte om poäng i Junior-VM, vilket innebär att Tom och Joakim vann JVM-klassen.

– Det känns som revansch från förra året. Detta är ett av de tuffaste Rally Sweden som vi åkt med det milda vädret och avsaknaden av snö och is på sträckorna. Men vi tog oss an de tuffa förhållandena på ett bra sätt och har älskat varje meter i bilen, avslutar Johan.

Första tävlingen i EM körs den 26-28 mars på den Portugisiska ön Azorerna i atlanten. Dennis och Johan kommer förbereda sig inför tävlingen med tester, träning och jobba vidare med teamet för att komma så väl förberedda som möjligt till mästerskapspremiären.