Svenska Motorsportprofiler

Tony Rickardsson


Officiell webbsajt: http://www.rickardssonracing.com/
Wikipedia: Tony Rickardsson

1990 SM-guld

1991 VM-silver

1993 Par-VM-guld

1994 Världsmästare. VM-final i danska Vojens. Rickardsson tillhörde inte favoriterna, men lämnade efter ett rafflande skiljeheat Vojens VM-bucklan. Rickardsson tar tolv poäng i grundtävlingen och vinner sedan särkörningen mot Hans Nielsen, Danmark och Craig Boyce, Australien.
1994 Världsmästare i lag

1995 SM-guld,
1995 VM-silver.

1997 SM-guld.

1998 SM-guld.
1998-09-18 Säkrade sin andra titel i individuella speedway-VM i sista GP-tävlingen i Polen.
VM-serie med sex deltävlingar. Tony vann de två inledande tävlingarna och behöll ledningen genom hela VM-serien. Rickardsson vinner tre av tävlingarna och tar guldet närmast före Jimmy Nielsen och Tomasz Gollob, Polen. En åttondeplats i sista deltävlingen räcker för Rickardsson.

1999 SM-guld
1999-09-25 Säkrade sin tredje VM titel i speedway individuellt, efter att ha vunnit sista GP-tävlingen i Vojens, Danmark. VM-serie med sex deltävlingar. Rickardsson har en hård kamp med Gollob som leder inför sista deltävlingen i Vojens. Då tar Rickardsson sin andra delseger och säkrar sitt guld medan en skadad Gollob slutar nia och blir silvermedaljör. När guldet är säkrat spyr Rickardsson i hjälmen. Bronset till Hans Nielsen. För första gången sedan 1987, då Hans Nielsen tog sin andra raka titel, försvarade en förare sitt VM-guld.
1999-12-07 får utmärkelsen Bragdguldet för sitt tredje VM-guld.

2000 VM-brons.
2000 Världsmästare i lag

2001 SM-guld
2001 Världsmästare. VM-serie med sex deltävlingar. Tony Rickardsson och Jason Crump dominerade VM-serien och har en hård duell. Tony vann två av de sex deltävlingarna, noterade två andraplatser och blev sämst femma. Säkrade guldet i sista deltävlingen, trots att Crump vinner räcker Rickardssons femteplats på Stadion i Stockholm. Nytt brons till Gollob.

2002 Världsmästare. VM GP-serien utökades från sex till tio deltävlingar. Rickardsson vinner tre av deltävlingarna och säkrar guldet i näst sista tävlingen i Vojens, Danmark. Sista deltävlingen i Australien blir mer en semesterresa, silver till Crump, brons till Ryan Sullivan.

2003 VM-brons.
2003 Världsmästare i lag

2004 VM-silver.
2004 Världsmästare i lag

2005 SM-guld
2005-08-27 Säkrar sitt sjätte VM-guld i Bydgoszcz, Polen, och blir därmed den förste svensk att vinna sex individuella VM-guld. Har därmed också lika många VM-guld som Ivan Mauger från Nya Zeeland.

Tillsammans med Greg Hancock är Rickardsson de enda förare som kört samtliga GP-tävlingar sedan starten 1995.Sök: Google Bilder | Google Video | Youtube | Flickr | Instagram | Twitter

Mer info!