Svenska Motorsportprofiler

Björn Knutsson


Wikipedia: Björn Knutsson

Världsmästare i Speedway 1965.

Björn Knutsson fick sitt hett efterlängtade VM-guld på Wembly 1965 inför 80000 åskådare, Knutson körde sin första VM-final på Malmö Stadion 1961. Det blev en kamp mellan Björn Knutson och Ove Fundin. Båda började strålande och hade tre raka segrar var innan de möttes i 17:e heatet. I Kampens hetta satsade Knutson våldsamt och gick omkull. Ove Fundin vann guldet.

Även i finalen 1965 strulade det. I första heatet hade Knutson växlat fel. Men när han hade åtgärdat felet radade Knutson upp heatsegrarna på rad och när kvällen var slut var det en mycket lycklig förare som stod överst på prispallen. Äntligen hade Björn Knutson fått sin efterlängtade VM-guld.

(Text från Speedway-utställning på Stadmuséet i Norrköping 1998, i samband med firandet av att speedway Sverige 1998 fyllde 50 år.)

Länkar
www.motorfun.dk

Någon som har lust att skriva mer om Björn? Kontakta Aktuell Motorsport.

Sök: Google Bilder | Google Video | Youtube | Flickr | Instagram | Twitter

Mer info!