Svenska Motorsportprofiler

Varg-Olle Nygren


Wikipedia: Varg-Olle Nygren

Roadracing fick sin första stjärna på 1950-talet med Varg-Olle Nygren som var mycket framgångsrik och en förebild för många förare. Nygren beskrivs ofta som den främste svenske motorcykel föraren genom tiderna eftersom han var mycket framgångsrik inom flera discipliner. Varg-Olle Nygren gick på en motortävling 1945 och därigenom väckte hans intresse för motorsport fram och mycket har han hunnit pröva på. Det ledde till att han gick på flera tävlingar och så småningom köpte han sig en egen cykel. Namnet Varg-Olle fick han då han körde speedway i Vargarna. År 1949 vann han för första gången SM i speedway och många fler tävlingar har han vunnit sedan dess. Han har kört både TT, isracing och speedway. När han var 50 år slutade han att köra professionellt.

Sök: Google Bilder | Google Video | Youtube | Flickr | Instagram | Twitter

Mer info!