Svenska Motorsportprofiler

Rolf Tibblin


Wikipedia: Rolf Tibblin
Klubb: Upplands Väsby Motorklubb

Världsmästare i 500 cc Motocross 1962 och 1963, två lag-VM 1961-62, EM-guld i 250 -59, lag-SM, individuella SM 1962-65, fem raka segrar i Novemberkåsan. Bäst i landet i både motocross och enduro samtidigt.

Efter två raka 500 VM 1962 och -63 kämpade Rolf med sin vita Hedlund 500 hela VM-säsongen 1964 med engelsmannen Jeff Smith på BSA. Efter 13 stenhårda lopp kom det att skilja endast 0,2 sekunder mellan de två till Smiths fördel. Problemet låg i att man räknade ihop resultatet från de två heaten man körde. Vid sista deltävlingen i Östtyskland fick man ta till klockan för att skilja dem åt.

Novemberkåsan handlade under några år på 60-talet enbart om Rolf Tibblin. Han vann fem raka kåsor med sina fabriks-Husqvarnor. Och det utan att bli det minsta trött. Grabben var ett unikum.

Blev så småningom en av landets duktigaste motocrosstränare.

Sök: Google Bilder | Google Video | Youtube | Flickr | Instagram | Twitter

Mer info!