Söndag 29/3 17:23    
Svenska Motorsportprofiler

Jonas Kruse


Wikipedia: Jonas Kruse

På toppen av sin karriär, som nybliven norsk mästare 2001 och svensk mästare 2000, valde Jonas Kruse att lägga hjälmen på hyllan.

Jonas Kruse har bred erfarenhet av svensk och internationell rallysport. Han har två SM-tecken samt ett norskt mästerskap i bagaget. Han har under sina fem professionella år hos Renault tagit klassegrar i både EM- och VM-rallyn, där VM-segern i den då nyinstiftade F2-klssen i det finska VM-rallyt 1996 är den främsta meriten. Men han har också smakat på det hårda i rallylivet. 1998 ådrog han sig en ryggskada efter en allt för våldsam luftfärd i det finska VM-rallyt. Det kunde ha gått riktigt illa.

Numera expertkommentator på SVT.

Sök: Google Bilder | Google Video | Youtube | Flickr | Instagram | Twitter

Mer info!