Svenska Motorsportprofiler

Carlerik Johansson


Klubb: SMK Söderhamn

Carlerik på väg till Finland med ett stort gäng Volvo Orginal team för att delta i Pirelli Rally Tammerfors den 30-31 Juli 2004 Carlerik var mannen som startade Volvo Original i landet och som nu har spridit sig till Norge, Tyskland och Holland. Redan 1978 när Volvo släppte nya modellen 242 GT tändes gnistan för vad som är idag en stor klass inom motorsporten i Sverige. Vid första provkörningen av bilen blev Calle lyrisk över vad bilen skulle kunna prestera.

Läs artikel >>

År 2002 tilldelades Carlerik ett fint pris då han fick tidningen Bilsport Special Award med motiveringen 'För att med stort hjärta och aldrig sinande entusiasm ständigt jobba för en fortsatt utveckling av breddklassen Volvo Original Cup'.

Carlerik som jobbat hela sitt liv inom informations pressens tjänst, då främst inom motorsporten. Har skapat många kontakter både inom och utom landet i sina resor med motorsporten. Han har också en egen karriär som började med carting så tidigt som -60 talet och rallycross på -70 talet, han har även varit i rallyskogen och på racing banorna då han bland annat tävlat med en Volvo 66/Daf 'rem-johan' och med klassiker som Volvo P1800.

I början av -80 talet tyckte han att kostnaderna för bilsporten började skena och antalet aktiva minskade. Detta fick honom att 'dra' i handbromsen och med endast Volvos verkstadshandbok börja utforma enkla och hårda regler som nu är Volvo Original Cup. I dags läget är det ca. 800 aktiva som tävlar med Vocare i olika grenar i Sverige, Norge, Tyskland och Holland med serier i respektive land och i Nordiska serier som besöker alla länder där Originalarna finns representerade.

Carlerik har nu även blivit invald (2004) i Svenska bilsport förbundets styrelse som ledamot och med ansvaret för de två nordligaste bilsportområdena där han kommer att jobba med folkrace och rallycross.

Läs artikel >>

Foto o text: Osmo Savikko

Sök: Google Bilder | Google Video | Youtube | Flickr | Instagram | Twitter

Mer info!