Svenska Motorsportprofiler

Tina Thörner


Född: 1966-02-24 i Säffle
Officiell webbsajt: http://www.tinathorner.se/
Wikipedia: Tina Thörner

Tina Thörner har varit engagerad inom motorsporten sedan 1984 och inledde sin karriär som kartläsare 1990. Hon har navigerat åt ett stort antal internationellt kända förare som till exempel; Colin McRae, Jutta Kleinschmidt, Kenneth Eriksson och Ari Vatanen. 2008 blev Tina historisk i mellanöstern genom att tävla tillsammans Nasser Saleh Al-Attiyha. Hon har vunnit flera världscupsegrar i Rally-Raid med bland annat Guerlain Chicherit och Nasser Saleh Al-Attiyha. Tina har dessutom bland annat vunnit tre Dam-VM-titlar och två andraplatser i Grupp N i rally-VM. Till de främsta meriterna räknas även en andra och en tredje plats i det berömda Dakar-rallyt samt andra plats i Svenska Rallyt.

Sök: Google Bilder | Google Video | Youtube | Flickr | Instagram | Twitter

Mer info!